Willingen Pieter 3 200 x 247

 

De laatste jaren zie ik steeds vaker hoeveel mensen om mij heen, zowel prive als in het werk worstelen met de hectiek van alledag. Velen hebben het gevoel geleefd te worden door hun omgeving en komen te weinig toe aan zichzelf en wat zij zelf willen.

Ik heb dat zelf ook ervaren in mijn leven en ik merk hoe uitdagend het is om tijd voor mezelf vrij te maken en even pas op de plaats te maken en stil te staan bij wat ik aan het doen ben en waarom ik dat doe. 

Ik merk daarbij hoe groot het verschil is in levensgeluk tussen wanneer ik mezelf laat bepalen door wat er in mijn omgeving gebeurt en wat anderen mensen van me willen en verwachten of wanneer ik vanuit verbinding met mezelf in de wereld sta! 

 

De eerste keer dat dit tot een crisis leidde in mij leven was zo rond mijn 35e. Ik had mijn leven aardig op orde, dacht ik. Ik had een goede baan als management consultant, een mooi huis, financieel ging het voor de wind en de vooruitzichten waren veelbelovend. Maar ik was niet gelukkig. Ik had het gevoel in een keurslijf te zitten, liet mij bepalen door het tevreden stellen van anderen (daar was ik erg goed in!) en ik was mijn gevoel van vrijheid kwijt. En langzaam aan verdween de inspiratie en het plezier uit mijn leven. Ik was comfortabel ongelukkig geworden.

Dat leidde tot een zoektocht, waar ik nu zo achteraf op terugkijkend nog steeds dankbaar voor ben dat ik die toen begonnen ben. Ik ging op zoek, ben cursussen, seminars en retraites gaan volgen in binnen- en buitenland en ontdekte daar de antwoorden op mijn vragen. Het was een bijzondere periode in mijn leven waarin ik het gevoel had weer thuis te komen na lange omzwervingen in een wereld waarin ik mij een vreemdeling voelde.

Mijn zoektocht en wat ik daarin leerde ben ik gaan doorgeven aan anderen. In trainingen, workshops en persoonlijke coaching begeleid ik mensen in het terugvinden van zichzelf in deze hectische wereld en om hun leven meer in overeenstemming te brengen met hoe zij dat van binnenuit willen vormgeven. Om zo het plezier, de vervulling en het levensgeluk weer terug te vinden. Dat vind ik het meest inspirerende om te doen en ik leer en ontwikkel mezelf daarin, iedere keer weer opnieuw. Vanuit deze inspiratie ben ik begonnen met Veeg het stof van je Dromen.

Ik ben ondertussen 30 jaar verder en heb vele gelukkige momenten gekend in mijn leven maar ook moeilijke perioden. De levenservaring en de wijsheid die ik daarin heb mogen ontwikkelen wil ik graag met je delen en aan je doorgeven. Wil je daar een keer over van gedachten wisselen, neem gerust contact met mij op. Ik maak graag een afspraak met je!