Choice 300 x 220
Het leven zoals je dat nu ervaart is het resultaat van de keuzes die je de afgelopen 10 jaar hebt gemaakt.
 
De keuzes die je vandaag en morgen maakt hebben een grote invloed op hoe jouw leven er over 10 jaar uitziet.
 
Hoe wil je dat jouw leven er over 10 jaar uitziet en welke keuzes maak je dan nu?
 
 
 

 

 

Om je te helpen bij het maken van bij jou passende keuzes zijn hier 10 keuzes waar je over 10 jaar spijt van hebt:

 

1. Jezelf anders voordoen dan wie je bent. Wanneer je vooral bezig bent met de indruk die je wilt maken op anderen of jezelf steeds afvraagt wat anderen van je vinden verlies je meer en meer het contact met wie jij bent en wat voor jou belangrijk is. Uiteindelijk leef je niet jouw leven maar is jouw leven het gevolg van wat anderen vinden.
 

Wees niet bang voor het oordeel van anderen. Diep van binnen weet je wie je bent en wat je echt wilt. Durf dat aan jezelf toe te geven. Je hoeft niet perfect te zijn voor de mensen om jouw heen. Laat je onzekerheid varen en laat de mensen om jou heen zien wie je echt bent met al jouw onvolkomenheden. Een betere indruk kun je niet maken! Brene Brown heeft daar een prachtig boek over geschreven: "De moed van Imperfectie". Laat gaan wie je denkt te moeten zijn.

 

2. Jouw leven door anderen laten bepalen. Misschien is de grootste uitdaging in het leven te ontdekken wie je echt bent. De een na grootste is te accepteren wat je daarin tegenkomt!

Soms is het makkelijker om jouw leven en de keuzes die je daarin maakt door anderen te laten bepalen. Je loopt dan echter het risico dat jouw leven een weerspiegeling is van wat anderen willen en niet van wat jij wilt.

Dus heb de moed om je eigen weg te gaan, ondanks de bezwaren van anderen. Je krijgt daarmee pas echt betekenis voor de mensen om jouw heen. Zij krijgen jou en jouw unieke eigenheid! En wat is er mooier dan dat? Iemand te zien zoals hij werkelijk is met alles erop en eraan. Dan ben je een inspiratiebron voor anderen om ook gewoon zichzelf te zijn.

 

3. Met negatief ingestelde mensen blijven optrekken. Wanneer je jouw eigen leven wilt leiden en wilt gaan doen waar je van droomt zullen er mensen zijn die dat willen voorkomen. Die willen dat je zo blijft als dat je altijd geweest bent. Omdat ze bang zijn voor het nieuwe en zelf willen blijven vasthouden aan wat altijd geweest is. Jij bent de bedreiging voor hun gemoedsrust!

Dus onderzoek de mogelijkheid om afscheid te nemen van deze mensen of als dat niet mogelijk is hun invloed op jou te verminderen. Ga op zoek naar mensen die je stimuleren en inspireren om jouw eigen weg te gaan!

 

4. Alleen aan jezelf denken. Wanneer je alleen voor jezelf leeft en vooral bezig bent met wat het jou oplevert zul je uiteindelijk met lege handen staan. Probleem daarbij is dat je nooit echt tevreden zult zijn. Vaak ben je bezig met iets wat er niet is. Op jacht gaan naar iets om te compenseren wat er niet is geeft zelden voldoening en vervulling in je leven.

Wat kun jij doen voor anderen? En dan niet om te pleasen of het anderen naar de zin te maken en zodoende je gevoel van eigenwaarde op te krikken maar wat kun jij anderen geven wat werkelijk van waarde is? Hoe zou jij herinnerd willen worden? Door je kinderen, je partner, je vrienden en collega's? Ga met hoe je herinnerd zou willen worden aan de slag en laat dat bepalend zijn voor jouw keuzes en je zult versteld staan over het positieve effect op je leven.

 

5. Verandering en groei vermijden. Alles verandert, alles stroomt. Wanneer je wilt blijven vasthouden aan wat je hebt gaat het vroeg of laat wringen en begin je in conflict te komen met jezelf en met jouw omgeving. De enige constante in deze wereld is verandering, niets blijft wat het is.

Kijk eens naar jouw leven zoals het nu is. Het is het resultaat van de keuzes die je in het verleden gemaakt hebt. Wil je het zo houden of wil je het veranderen? Jouw leven van morgen is het resultaat van keuzes die je vandaag maakt. Wat zou je echt willen veranderen?

 

6. Opgeven wanneer het moeilijk wordt. Weet je nog hoe vaak je bent gevallen voordat je kon lopen? Vaker dan je denkt waarschijnlijk. Als je jouw leven in overeenstemming wilt brengen met wat je werkelijk wilt kom je twijfels, belemmeringen en obstakels tegen. Je zult tegen muren oplopen en jezelf waarschijnlijk flink tegenkomen. Je zult ongetwijfeld in situaties komen waarin je verzucht "waar ben ik aan begonnen"! Weet dat dit gaat gebeuren en stel jezelf erop in en geef niet op. Hoe groter de belemmering die je overwint hoe groter de voldoening!

 

7. Alles onder controle willen houden. Wanneer je niets aan het toeval wilt overlaten, alles onder controle wilt houden en niet voor verrassingen wilt komen te staan verdwijnt de spontaniteit en het plezier in je leven.

Angst om te verliezen wat je hebt geeft stress en verkramping. Je bent vooral bezig om iets te vermijden in plaats van open te staan voor het nieuwe, het verrassende in jouw leven.

Werkelijke groei en ontwikkeling kan pas plaatsvinden wanneer je open staat voor het onverwachte. Vanuit het contact met jouw inspiratie en je te verwonderen over wat zich aandient en daarvan te leren ga je jouw eigen unieke weg. Pas dan leef je voluit en in volle overgave aan jezelf en aan de wereld om je heen.

 

8. Genoegen nemen met minder. Ben je echt gelukkig of ben je tevreden met je leven zoals het nu is? "Het kan altijd beter" zeggen mensen vaak en "je moet tevreden zijn met wat je hebt". Daar zit zeker een kern van waarheid in maar het kan je ook gevangen houden in de sleur van het dagelijks leven.

Is het leven wat je nu leeft ook het leven waar je van gedroomd hebt? Wat sta jij jezelf toe? Hoe waardevol vindt jij jezelf en welk leven hoort daar dan bij? Neem je genoegen met hoe het nu is of ga je voor het buiten-gewone?

Als jouw leven de komende 10 jaar zal zijn hoe het nu is hoe blij wordt je daarvan?

 

9. Tot morgen wachten. Vaak denken we dat we genoeg tijd hebben. Dat we morgen ook nog kunnen beginnen met iets te veranderen in ons leven. Maar na morgen is er weer een morgen en daarna weer een.

Merk jij ook dat er continu zoveel ‘moet’, dat je voortdurend druk bent en bezig bent vanuit wilskracht en niet vanuit plezier en passie? Denk je weleens ‘nog even, dan wordt het beter’. Maar als je terugkijkt, hoe lang gaat het dan al zo? En als je vooruit kijkt: is er dan zicht op verandering?

Zelden zeggen mensen dat ze spijt hebben van iets wat ze wel hebben ondernomen om hun leven meer in overeenstemming te brengen met wat ze werkelijk willen. Vaker hebben ze spijt van de dingen die ze niet hebben gedaan.

Waar wil jij later geen spijt van hebben?

 

10. Blijven dagdromen en niet in beweging komen. Wat de wereld nodig heeft en waar iedereen op wacht ben jij! Jij in de zin van wie je echt bent, wat jouw diepste wensen en verlangens zijn en die gaan vormgeven. Pas dan heb je de betekenis voor de mensen om jouw heen waar zij op wachten.

Je helpt de wereld niet door jezelf klein te houden en van geen betekenis te vinden. Wanneer jij durft te gaan staan en in beweging komt voor waar jij in gelooft maakt dat in anderen het besef wakker om dat ook te gaan doen. Iets mooiers kun je anderen niet geven!

 

Wil je meer tips en zoek je inspiratie? Klik dan hier.